vrijdag 16 juli 2010

Tekens en Batterij

Hoi Ruud,
Positie om 1500 utc: 41.59'.5N 024.49'.5W
Alles is OK. De zeezieken zijn weer wat opgeknapt. We hebben momenteel niet veel wind, maar dat zal de komende dagen wel weer goed komen. We schieten goed op.
Groeten,Gerrit en de rest van de crew.

Goed vandaag dus maar de helft afgelegd ten opzichte van gisteren, mar wel hun sms berichten bereiken en overschrijden het aantal van 180 tekens, nu zijn het er 249. Ze kunnen het Groeten,Gerrit en rest van crew inkorten tot crew en dan zijn ze er.

Batterij lost problemen op...

Ergens in de blog staat dat in de aanloop naar Horta er nog 100 uur te varen was en voor 50 uur diesel. Tijdens de korte gesprekken met de crew, heb ik gevraagd hoe dit voelde en uiteindelijk opgelost is. Ik bedoel het lijkt een beetje op "Houston we got a problem".

Maar in het gesprek heb ik er het volgende uit begrepen:
Op een bepaald moment was Laan in de kuip met een batterij, daarmee is ze gevallen tegen de gashendel aan. Het motor toerental ging toen heel kort naar het maximum. Ten gevolge daarvan een soort roetprop uit de uitlaat , met zwarte wolk. Resultaat, na deze actie liep de motor een stuk zuiniger en dus nog wat diesel over bij aankomst.

Vraag je je toch af met welke batterij Laan daar in de kuip heeft gelopen, zal toch niet ......

Maar misschien zien we een reactie van Kees, die weet er het fijne van....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Waar zijn we?

Read more at http://www.marinetraffic.com/en/p/embed-map#Sok9mAq4KbYWFDW0.99

Het weer in Bristol