donderdag 22 juli 2010

In Britse luwte en plannen voor thuiskomst...

Hallo Ruud en alle volgers,
vandaag 11:30 UTC pos: 49.35'.1N 005.49'1W
Na twee redelijk ruwe etmalen is het nu wat rustiger geworden. Eigenlijk constant WNW 6 gehad met uitschieters naar boven en naar beneden (5-7). We zitten ter hoogte van de Scilly eilanden en komen in de luwte van Groot-Brittannië.
Voordeel van het onstuimige weer was wel de snelheid! Opnieuw een etmaal met 178 nm door het water. En het meeste gezeild met een kotterfokje en 3 reven in het grootzeil.
We laten Falmouth links liggen en gaan in één keer door naar IJmuiden. Het plan is om daar in de jachthaven te overnachten (afhankelijk van de aankomsttijd), de boot schoon te maken, en dan de volgende dag naar Lemmer te zeilen. Anders moet je in Lemmer alles nog schoonmaken, terwijl iedereen graag naar huis wil. In IJmuiden kunnen we misschien bij Nautor Swan voor de deur parkeren ;-). We verwachten over 4 dagen in IJmuiden aan te komen.
Groeten vanaf de Mandate,
Gerrit, Sietse, Ankie, Laan en John.

Bericht voor Jan Dommanschet.

Hallo Ruud,
Ik begreep dat Jan ons tegemoet wilde zeilen. We hebben echter het plan om langs de Engelse Oostkust omhoog te gaan en ten noorden van Rotterdam pas over te steken naar IJmuiden. We komen dan niet langs de Belgische, Zeeuwse en Zuidhollandse kust.
Het kan overigens zijn dat we het toch nog anders gaan doen, afhankleijk van het weer (dus toch langs de Belgische kust).
Wil je dat aan hem doorgeven?
Als ik reken met 140 mijl per dag, dan zijn we zondagmiddag in IJmuiden.
Groeten, Gerrit.


1 opmerking:

  1. Zooooo dan! Dat gaat als een spedert mensen! Geweldig.

    Met betrekking tot Janneman: is het misschien een idee om af te spreken bij de Oostkardinale aanloopboei E. Barnard, vlak onder Lowestoft? Zo'n afspraak schijnt voor de Nederlandse kust bij de Kaloo aanloopton ook een keer goed gelukt te zijn.. ;-)))

    Liefs van Claar

    BeantwoordenVerwijderen

Waar zijn we?

Read more at http://www.marinetraffic.com/en/p/embed-map#Sok9mAq4KbYWFDW0.99

Het weer in Bristol