dinsdag 22 juni 2010

All set, ready to go

Even een kort berichtje uit de VS. Vandaag (maandag) zijn we vertrokken uit Bristol en we zijn nu in Newport. Alles op de motor, want we hadden stroom tegen en wind tegen. Nu liggen we aan de steiger bij de Newport Yacht Club. De eerste boot die we zagen was een rood zeiljacht met een Nederlandse vlag er op, genaamd Heidenskip uit Willemstad. Vervolgens voeren we de haven in en daar werden we al herkend: "Hi there, is that John Cummings boat?" " Yes, but not anymore!"

De afgelopen dagen hebben we 1001 dingen gedaan. De boot lag aan de steiger geduldig te wachten. Alsof ze wilde zeggen: kom op jongens, wordt het nog wat? Het was een goed gevoel om na al die voorbereidingen weg te varen. Iedereen had het gevoel van: ha, eindelijk gaat het beginnen. Voldaan voeren we naar Newport, met een grijns op ons gezicht.

Er is teveel te vertellen, maar we gaan nu slapen. We blijven een nacht in Newport en gaan dan de oceaan op. Water, diesel en stroom bijvullen en dan de volgende stappen zetten in dit mooie avontuur. Want dat is het, een groot avontuur, ook nu al, terwijl we nog maar een glimp van de oceaan hebben gezien. Langer dan een nacht zou ik hier ook niet willen liggen. Toch was het liggeld van 230 dollar elke cent waard. Hadden we hier niet gelegen, dan hadden we nooit deze foto's kunnen maken.

Ankie, Laan, Kees en Gerrit.
2 opmerkingen:

 1. Wat een foto ... een mooi begin van het avontuur.
  Blijkbaar voelen kennissen van John "nattigheid" nu zoveel moois hun wateren gaat verlaten.
  Een goede reis voor Mandate en opvarenden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's! Jammer dat jullie het eerste stuk op de motor moesten (zeilen is toch leuker), maar...het is net oars. Terwijl ik dit zit te tikken, bedenk ik me dat jullie nu al op de oceaan zitten. Ach..op Oerol was het ook leuk:) Overigens: nog bedankt voor deze link Kees!!
  Behouden vaart!
  Grtz
  Chef lege dozen a.i. (aftredend en niet herkiesbaar)

  BeantwoordenVerwijderen

Waar zijn we?

Read more at http://www.marinetraffic.com/en/p/embed-map#Sok9mAq4KbYWFDW0.99

Het weer in Bristol